Onlar Zonguldak'ın Kahraman Halı Yıkamacıları

Birçok güzelliğiyle bilinen Zonguldak bu sefer zorluklarıyla gündeme geldi. Zonguldak denince akla ilk olarak dik yokuşlu sokaklar ve o sokaklardaki bitmek bilmeyen merdivenli evler gelir. Şehrin hemen hemen her sokağı bu merdivenlere çıkar. Bu yüzden adı merdivenler kenti Zonguldak’tır.

Nostaljik olarak oldukça güzel gözükse de bu merdivenler, Zonguldak’taki halı yıkamacıların adeta imtihanı oluyor.

Ekrem Yavuz da Zonguldak’taki halı yıkamacılardan yalnızca bir tanesi.  Uzman Yıkama Firması sahibi Ekrem Yavuz, yıllardır emek vererek yaptığı halı yıkama işinin göründüğü gibi kolay olmadığını anlatmak için bir video çekti. Bir elinde kamerası bir elinde müşteriden aldığı halılarla yaptığı işin çilesini böyle göstermeye çalıştı.

Arabaların bile çıkamadığı sokaklara sırf müşterilerini memnun etmek için gittiklerini söyleyen Yavuz, “Sadece üç tane halı için bile her gün böyle merdivenleri çıkıyoruz.” dedi.

İşini, her türlü zorluğa rağmen severek yaptığını söyleyen Ekrem Yavuz,”Sadece ne zorluklarla işimizi yaptığımızı bilin ona göre bizleri değerlendirin.” diyerek tüm halı yıkamacıların kıymetinin bilinmesini istedi.

Bizler de tüm zorlu şartlar altında bu işi hakkıyla yapan Zonguldaklı kahraman halı yıkamacılara ve tüm meslektaşlarımıza kolaylıklar diliyoruz.